Koren van Freddy Veldkamp


maandag
dinsdag

donderdag

zaterdag

 


Interkerkelijk Mannenkoor Drachten


Het koor is op 26 januari 1960 opgericht als “Chr. Mannenkoor Gode zij d’eer”. Dit gebeurde in een periode dat de plaats Drachten zich sterk ontwikkelde, deze ontwikkeling werd vanaf de vijftiger jaren versterkt doordat Philips zich in 1950 als grote werkgever in Drachten vestigde. De naam “Gode zij d’ Eer” werd gewijzigd in “Interkerkelijk Mannenkoor Drachten”.  Dhr. Gerben Hofma was de eerste dirigent, hij heeft als dirigent gefunctioneerd tot zomer 1971 en wordt opgevolgd door dhr. Jan Pranger, die in 1982 werd opgevolgd door Rein Ferwerda. In 1988 werd Nan van Groeningen de dirgent van het IMD, maar helaas werd de samenwerking met Nan van Groeningen al in 1993 beëindigt.  Hij wordt opgevolgd door Harm van der Meer die in 2015 helaas wegens gezondheidsproblemen moest stoppen. Slechts een korte periode daarna werd het koor geleid door Marco Hoorn. Het koor heeft in de loop der jaren een uitgebreid repertoire opgebouwd, waaronder uiteraard een aantal Friestalige nummers. Er wordt regelmatig medewerking verleend aan kerkdiensten, concerten en andere evenementen.
Ook worden zelf concerten verzorgd en is het koor regelmatig te beluisteren via radio en tv. In het verleden maakte het koor meerdere binnen- en buitenlandse reizen met uiteraard concerten op de bestemmingen. Momenteel telt het koor rond de 120 leden uit de brede regio van Drachten. Het koor repeteert iedere maandagavond met veel enthousiasme in de Zuiderkerk in Drachten en staat sinds 1 januari 2017 onder de deskundige leiding van haar enthousiaste dirigent Freddy Veldkamp uit Hardenberg.


Herv Mannenkoor IJsselmuiden - Grafhorst


Info volgt

 

 


Mannenkoor Looft den Heere


Info volgt 

 

 


Holland Christian Male Choir


Het “Holland Christian Male Choir” is een samengesteld mannenkoor, de leden zijn allemaal lid van een (mannen)koor en komen uit een hele brede regio van Noord - en Midden Nederland. Eens in de 6 weken wordt er geoefend in de Geref. Kerk in Zwartsluis. Met enige regelmaat treed het koor op zowel in Nederland maar ook in het buitenland tijdens de buitenlandse reizen die gemaakt worden. Tot op dit moment zijn optredens verzorgt in Canada (British Columbia en Alberta ook in Ontario, daarnaast optredens in Europa zoal in verschillende kathedralen in Engeland (Coventry, York, Durham en Newcastle). In 2017 werd nog een reis gemaakt in de voetsporen van Luther reis naar Leipzig, Coburg , Eisenach, Kronach. Voor 2018 staat er een reis naar Praag op het programma.  De leden van het koor gaan graag naar de oefenmiddagen om zich verder te bekwamen in de zangkunst onder leiding van hun gedreven dirigent Freddy Veldkamp en uiteraard ook voor de onderlinge contacten met de leden van andere koren.
Eerstvolgende concerten


zondag 25 augustus - Steenwijk

zaterdag 14 september - Kampen

zondag 6 oktober - Opeinde

Alle concerten